Arriben les pilones a Barcelona

La Junta Local de Seguretat de Barcelona ha acordat prendre diverses mesures després de fer una anàlisi de riscos arran de l’atemptat a la Rambla el 17 d’agost. Les mesures, que s’aplicaran de manera progressiva i algunes es faran efectives els pròxims dies, afectaran la Rambla i la zona més cèntrica de la ciutat i l’entorn de la Sagrada Família. D’una banda, es posaran obstacles, com arbrat, jardineres, cubs de formigó i pilones, al centre de Barcelona. De l’altra, es començarà a treballar en la restricció del trànsit de vehicles al voltant de la Sagrada Família convertint els carrers en zona de vianants.

A més, en el marc de l’operació Nadal, els agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra reforçaran la seva presència a les zones amb més afluència de compradors.

La Junta de Seguretat aposta per col·locar més arbres, jardineres, cubs de formigó i pilones. També es restringirà el trànsit de vehicles al voltant de la Sagrada Família.

Obstacles en el centre de la ciutat
El personal especialitzat dels Mossos d’Esquadra està formant a membres i comandaments de la Urbana en matèria de detecció de radicalismes. Les mesures acordades, que s’implementaran de manera progressiva, afectaran sobretot la zona més cèntrica de la ciutat i els voltants del temple de la Sagrada Família.

Al centre s’instal·laran obstacles provisionals (arbrat, jardineres o cubs de formigó) en aquells espais acordats en el marc del subgrup tècnic de la Junta Local de Seguretat, format per l’Ajuntament de Barcelona, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i s’inclouran mesures de caràcter més permanent en els projectes i reformes urbanístiques que es troben en desenvolupament. També s’estudiarà l’ampliació de l’ús d’elements ordinaris del mobiliari urbà com a elements de protecció en zones vulnerables.

Tot just després de l’atemptat ja es van reforçar els dispositius policials i es van col·locar obstacles mòbils en diferents punts de la ciutat. Alguns d’ells quedaran ara substituïts per elements fixos.

Zona de vianants
D’altra banda, s’iniciarà la reconversió dels entorns de la Sagrada Família en zona de vianants, amb talls al carrer Marina, Sardenya i Provença, en el marc dels projectes de pacificació dels entorns del temple i també amb l’objectiu de millorar la seguretat viària, també tenint en compte que la calçada queda saturada per l’acumulació de persones.

Més presència policial per Nadal
Tenint en compte que s’apropen les festes de Nadal i que hi haurà més afluència de compradors en zones comercials, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra reforçaran la seva presència fent funcions de proximitat i de prevenció per garantir la seguretat i prioritzant la presència de patrulles uniformades a peu, en especial als eixos comercials de cada barri.

Les patrulles dels cossos policials adaptaran el seu servei a les necessitats i a l’evolució de les activitats que es duguin a terme a cada espai. Faran una tasca de prevenció de la seguretat ciutadana, evitaran delictes i controlaran les infraccions que puguin pertorbar la convivència i el descans dels veïns. També s’encarregaran de les funcions de proximitat, auxili i assistència als ciutadans, i la vigilància general dels espais públics. Paral·lelament es mantindrà l’ús d’obstacles mòbils en diversos indrets amb gran concentració de persones.

La Junta Local de Seguretat i el seu subgrup tècnic específic continuen actius i continuaran treballant per garantir la coordinació de les tres administracions. En aquest grup concret estan treballant les àrees de Seguretat i Prevenció de la Guàrdia Urbana, el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, les àrees d’Urbanisme, Mobilitat i Turisme de l’Ajuntament, els Mossos d’Esquadra, policia espanyola i Guàrdia Civil.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s