Cites imprescindibles de la Ruta del Xató

imager

4 de Febrer: Xatonada popular del Vendrell.
Del 8 al 14 de Març: Setmana del xató de Sitges.
25 de Febrer: Festa del xató Vilafranca del Penedès.
11 de Març: Xatonada popular de Calafell.

Comença la Ruta del Xató amb una campanya totalment innovadora, per primera vegada amb un mapa del Gran Penedès inclou totes les iniciatives turístiques i les diferents “Rutes” que com a visitant del territori ets pots muntar. Així doncs, pots viure la Ruta del xató gastronòmica, però també la paisatgística, l’esportiva, la cultural, la de festes o perquè no, amb família…

La Ruta del Xató és una gran aventura gastronòmica que se celebra cada any a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Està estretament lligada als vins de la DO Penedès i al xató, un plat únic al món, essencialment mediterrani, originari d’aquestes comarques. La Ruta inclou més de 200 propostes d’oci, cultura, natura, platja, enoturisme, espectacles, festes populars, degustacions, concursos, xatonades populars, escapades temàtiques i molt més, per gaudir-ne en parella, en família o amb amics. 60 dels millors restaurants de la regió posen el seu talent culinari al servei de la Ruta del Xató.

La inauguració de la Ruta del Xató 2017-2018, dóna el tret de sortida a cinc mesos d’intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, envoltant l’entorn del món xatonaire. Una iniciativa que potencia l’activitat turística i gastronòmica de la zona i fa que augmenti la notorietat d’un plat tradicional, com n’és el Xató. Tots els establiments adherits a la Ruta oferiran a la seva carta diverses propostes culinàries elaborades amb xató. A més, se celebra la tercera edició del Xató Tapa, una iniciativa que permet a tots els visitants tastar les millors tapes creatives d’autor, elaborades amb xató.

Les grans cites de la Ruta del Xató
4 de Febrer: Xatonada popular del Vendrell
Del 8 al 14 de Març: Setmana del xató de Sitges
25 de Febrer: Festa del xató Vilafranca del Penedès
11 de Març: Xatonada popular de calafell

Oriol Castro, nou ambaixador
El nou Ambaixador de la Ruta del Xató és Oriol Castro. Nascut a Barcelona i afincat a Sitges des del 2000, Oriol Castro es formà a l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa, i és l’hereu d’una nissaga del bo i millor de la gastronomia creativa del país, inspirat per la genialitat de cuines com La Torre del Remei, Puigcerdà, Via Venetto, Barcelona, Jean Luc Figueras, Barcelona, Pastisseria Totel de Paco, Torreblanca, Martín Berasategui, Lasarte, Charlie Trotter, Chicago o Michel Bras, Laguiole.

Des de 1998 es converteix en el màxim responsable, juntament amb Ferran i Albert Adrià, de l’equip creatiu de elBulli, dedicant gran part de la seva feina a la investigació i desenvolupament de nous plats per a l’oferta gastronòmica d’aquest. Després del tancament de elBulli (2011), juntament amb Mateu Casañas i Eduard Xatruch, obre Compartir l’any 2012 a Cadaqués, i més endavant, el 2014, s’inaugura el Disfrutar a Barcelona, que en només un any aconsegueix ser reconegut amb una estrella Michelin.

Oriol Castro s’ha mostrat il·lusionat de ser l’ambaixador de la Ruta del Xató perquè manté una relació particular amb el xató, molt arrelada a la seva infància al Baix Penedès i ara com fill adoptiu de Sitges. Actualment està elaborant amb el seu equip creatiu una salsa de xató particular, inspirada en totes les receptes del territori, que podreu degustar als seus restaurants Compartir a Cadaqués, o el Disfrutar a Barcelona.

Un mapa del tresor gastronòmic ple de premis
Enguany, cada vegada que un client demana xató a un restaurant acreditat per la Ruta del Xató, rebrà un petit cofre que pot tenir un premi amagat… Nits d’hotel, Menús de xató, vins de la DO Penedès, i premis dels patrocinadors de la Ruta. Així que si demanes xató, demana el teu cofre del tresor gastronòmic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s