Joc de trons a Barcelona

13_AREA_6_TARGARYEN CHAMBER. Photo by Mahala Nuuk-1

Ara hi ha un trosset de Ponent a Barcelona. Després que part de la sisena temporada es filmés a Catalunya estava escrit que la capital catalana havia de ser l’inici de l’exposició mundial de Joc de Trons: Game of Thrones: The Touring Exhibition. Fins al 7 de gener, els fans de la popular i exitosa sèrie d’HBO poden endinsar-se en el món dels Lannister, els Stark o de Danaerys Targaryen, a través dels centenars de peces que s’exhibeixen a la mostra..

L’exposició ocupa un espai de més de 1.000 metres quadrats de superfície, en una de les sales del Museu Marítim de Barcelona, a les Drassanes. Un lloc idoni en paraules del vicepresident de llicències i distribució d’HBO, Jeff Peters, present en la multitudinària roda de premsa de presentació de la mostra. Allà han creat entorns envolvents, amb objectes de la sèrie, però també continguts multimèdia i activitats interactives. A la roda de premsa també van acudir dos actors de la sèrie: Tom Wlaschiha (Jaquen H’ghar) i Ian Beattie (Meryn Trant).

Els Set Regnes tangibles
L’exposició s’inicia amb un breu vídeo d’escenes dramàtiques. De cop s’obren les portes i entre una espessa boira el visitant s’endinsa a la taula dels mapes i el Camí Reial. Seguint aquest camí travessareu tot Ponent, des del castell del Bastió de Tempestes fins al Desembarcament del Rei i la regió de Més enllà del Mur.

Entre els objectes que s’exposen ens va cridar l’atenció el vestuari utilitzat per Arya Stark i el Gos; l’Agulla, l’espasa emprada per Arya, així com el vestit de núvia de Margaery Tyrell i l’opulent vestit nupcial de Joffrey Baratheon. També es pot veure la llitera utilitzada per Joffrey a la seva processó en Desembarcament del Rei, mentre que en una altra de les sales es poden explorar les cases nobles de Ponent (Bolton, Baratheon, Greyjoy i Martell), i veure els vestits de Stannis Baratheon, la sacerdotessa Melisandre o l’armadura de cuir de Oberyn Martell. A la cambra dels Targaryen, els protagonistes són els vestits blaus de Danaerys, les armadures dels guerrers immaculats o els ous de drac lliurats com a regal de noces a Daenerys. I la daga de vidriagó que gairebé posa fi a la vida de Bran Stark i que posteriorment va acabar en mans d’Arya (i els fans ja saben el que van fer amb ella).

Inquietant és el lloc on se situa la casa de Blanc i Negre, amb molts rostres presidint amb els ulls tancats, mentre que al Castell Negre està molt present Jon Snow i la seva imprescindible espasa d’acer valyrio, Arpa.

A Més Enllà del Mur, es pot veure el vestuari de Bran Stark, el del Rei de la Nit o les dagues dels salvatges, així com les terrorífiques figures dels Caminants Blancs. Al final del trajecte, un pot gairebé tocar el vestit de cuir confeccionat a mida per Cersei Lannister per al dia de la seva ascensió al Tron i seure en una rèplica exacta del Tron de Ferro, el setial de poder dels Set Regnes.

Participació activa
Aquests vestits i objectes estan organitzats per temàtiques, des del camí reial fins Desembarcament del Rei, passant per les cases nobles de Ponent i fins a una petita rèplica de la casa de Blanc i Negre. “Et sents com si estiguessis en el set de rodatge”, explica Tom Wlaschiha, que interpretava Jaqen H’ghar, l’home sense rostre que entrenava a Arya Stark en les arts de canviar de rostre.

I, perquè els assistents es puguin emportar algun record hi ha muntatges que et permeten participar activament. Pots incorporar el teu rostre entre les cares de la Casa de Blanc i Negre o fotografiar-te pujant el mur, per exemple.

El primer cap de setmana es van vendre 20.000 entrades, un ple absolut, cosa que confirma que Joc de Trons és un fenomen massiu, “una sèrie única que ha conquerit crítica i públic per unanimitat” segons els organitzadors.

20_AREA_8_THE WALL - CASTLE BLACK. Photo by Mahala Nuuk-2

5 motius per veure Joc de Trons

Les èpiques trames de la sèrie, sobre traïcions i noblesa, família i honor, ambició i amor , mort i supervivència, han captivat la imaginació de fans de tot el món. Aquest estiu s’ha estrenat la setena i penúltima temporada de Joc de Trons. És una de les sèries del moment. Ho té pràcticament tot: una bona història, grans personatges, excel·lents actors…), però hi ha qui encara no està convençut. Sou un d’ells? Potser aquestes raons serveixin perquè canvieu d’opinió.

Peter Dinklage
Va ser un dels nominat als Globus d’Or com a millor actor secundari i és un dels intèrprets més aclamats pel seu personatge Tyrion Lannister. A més està prou ben acompanyat a la sèrie, amb Lena Headey que dóna a vida a l’altiva Cersei Lannister, o el seu germà Jamie (Nikolaj Coster-Waldau). Així mateix cal esmentar l’excel·lent treball dels actors més joves, especialment Maisie Williams (Arya Stark), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) i, ​​sobretot, Jack Gleeson (Joffrey Baratheon). Aquest últim és un dels personatges més odiats de la trama, i l’actor ho fa tan bé que voldríeu bufetejar-lo.

És una sèrie adulta
Que no us enganyi el món de fantasia. Si penseu que és una sèrie per a nens, esteu molt equivocats. No només hi ha escenes de sexe explícit (en algunes ocasions, més necessàries que en altres), sinó que hi ha acció, llenguatge fort, violència i el major nombre de personatges durs per metre quadrat. Això sí, el millor és que no t’encapritxis de cap d’ells …

Va més enllà del llibre
La sèrie es basa en el llibre Cançó de gel i foc, de George R.R. Martin. Però algunes trames estan modificades i sempre hi ha petites sorpreses per als que ja coneixeu l’univers de Joc de Trons. No obstant això, HBO ha sigut prou intel·ligent com per no allunyar-se massa de la font original. En general, agafen les parts més interessants dels llibres i les milloren com poden, ja sigui allargant-les o afegint més acció. En qualsevol cas, les limitacions temporals fan que moltes vegades calgui tallar (i no només caps).

Té un pessic de fantasia
Aquesta sèrie no és el que sembla. No és El Senyor dels Anells. Hi ha fantasia, és clar, però és un element perquè avanci la trama i no té especial rellevància. Hi ha elements fantàstics que tenen molta importància al llarg de la història, però no són, en absolut, el centre de tot. Aquí l’important són els personatges i el constant joc de trons i intrigues; la constant lluita de poder que es dóna en totes les localitzacions de Ponent, des de Desembarcament del Rei al Mur. Tots els personatges tenen molt a guanyar i a perdre.

 L’univers
Cançó de gel i foc, com moltes sagues abans que ella, se situa en un moment concret de la història d’un univers de fantasia. Però hi ha centenars d’anys d’història que només coneixem de reüll i que han estat desenvolupats en major o menor mesura. Això fa que vulguem saber qui era l’espasa de l’alba, què va passar amb el Rei Boig o qui són els tres cavallers que podrien derrotar El Matarreis, segons ell mateix li confessa a Brienne.

Raquel Fontanet
@reichelfb

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s