Els homes, cada cop menys fèrtils

Un equip internacional de científics ha revisat les dades dels últims 40 anys sobre fertilitat masculina i ha descobert que la concentració d’esperma ha disminuït en un 52,4%. El més sorprenent és que els afectats són els homes d’Amèrica del Nord, Europa, Austràlia i Nova Zelanda. En canvi els que viuen a Amèrica del Sud, Àsia i Àfrica no han patit aquesta davallada.

Les dades, publicades a la revista científica Human Reproduction Update mostren un notable descens de la salut reproductiva masculina que no només afecta la fertilitat i la reproducció sinó la pròpia salut perquè els homes amb baixa qualitat seminal pateixen un major risc d’hospitalització i mort. És un projecte liderat per l’Escola de Salut Pública i Medicina Comunitària Hadassah Braun de la Universitat Hebrea i l’Escola de Medicina Icahn de Mount Sinai que han cribat 7.500 estudis elaborats arreu del món entre 1973 i 2011.

La disminució espermàtica podria estar associada amb factors mediambientals i estils de vida, incloent l’exposició prenatal a químics, i la d’adults a plaguicides, tabaquisme, estrès i obesitat.

Factors mediambientals i estils de vida
L’estudi mostra, per primer cop, que la disminució és forta i continuada. També fa evident que la disminució espermàtica podria estar associada amb factors medioambientals i estils de vida. El fet que aquest descens s’evidenciï en els països occidentals suggereix que els químics comercialitzats tenen un paper clau.

Tot i que la recerca no valora les causes de la disminució observada aquest recompte està probablement associat amb factors mediambientals i estils de vida, incloent l’exposició prenatal a químics, i la dels adults a plaguicides, tabaquisme estrès i obesitat. Per tant, podria reflectir amb precisió l’impacte del medi ambient modern sobre la la salut masculina al llarg de la vida.

A menys fertilitat, més riscos de salut
Les dades són especialment alarmants perquè estudis recents mostren la relació entre una concentració espermàtica reduïda i una major morbilitat i mortalitat, aquesta disminució continua indica riscos seriosos per a la salut i la fertilitat masculina.

“Donada la importància de la concentració espermàtica per a la fertilitat masculina i la salut humana, aquest estudi és una trucada d’atenció urgent perquè els investigadors i les autoritats sanitàries de tot el món investiguin les causes d’aquest descens pronunciat amb la intenció de prevenir”, ha indicat Hagai levine, autor principal de l’estudi.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s