T’agraden els viatges sorpresa?

No hi ha res més emocionant que viatjar. Fer centenars o milers de quilòmetres per amarar-se de noves experiències en entorns mai vistos. Només hi ha dues coses que superen aquesta emoció: una és que et toqui un viatge gratis amb totes les despeses pagades (encara que això no sabem si és un mite). L’altra, que no sàpigues on vas.

Si t’apassionen els viatges, tant que ets incapaç de decidir-te per un destí en particular, la millor opció és que altres decideixin per tu. No volem dir que hagi de ser el teu pare, la parella o un amic qui prengui aquesta difícil decisió. El millor és que ho faci algú amb experiència. Decidir un lloc per viatjar no és una ximpleria, és una cosa molt important, i hi ha pàgines web que fan la feina bruta per tu.

Si vols que et sorprenguin, i que resulti econòmic, potser t’interessa conèixer alguns llocs web com Waynabox, Drumwit o Flykube, entre altres. No només t’organitzaran un viatge a un lloc desconegut, sinó que a més serà una escapada de baix cost.

Aquesta ciutat no, aquella sí
Quan entres a la pàgina web tries el lloc d’origen, el nombre de persones que viatjareu i les dates. El proveïdor ofereix una sèrie de possibles destins i tu tens la possibilitat de descartar un, o tres en algun cas. Dos dies abans de la cita reps un e-mail amb el destí, l’hora dels vols i totes les dades necessàries.

Aquests tipus de viatges misteriosos al voltant d’Europa surten per uns 150 euros si acceptes tot el pack. Els canvis, de data o d’horari de vols, van incrementant la factura. Eliminar destins que no ens interessen també costa diners. La primera destinació s’elimina de manera gratuïta i a partir del segon cal pagar 5 euros. En canvi, Flykube permet suprimir tres destinacions gratuïtes.

Les plataformes et reserven els bitllets d’avió i l’habitació d’hotel, i fins dos dies abans no descobriràs on vas, però no et preocupis, perquè arribat el moment t’enviaran també una guia de viatge prou completa perquè no et perdis cap dels monuments, edificis o atraccions més importants de la ciutat.

Més sorpreses
I si us agraden realment les sorpreses podeu deixar enlaire les dates també. Una altra opció és triar una ciutat i un mes, i el proveïdor us proposarà un cap de setmana sorpresa. És ideal per a aquests viatges que vols fer des de fa temps però mai decideixes la data. Amb aquesta opció ja no hi ha més excuses! Tries, per exemple, el mes de desembre i com a destinació Londres, i viatjaràs un cap de setmana sorpresa. Això sí, pots descartar un cap de setmana, per si tens un casament, no pots anar-hi per temes de feina o sorgeix qualsevol altre problema.

Els més aventurers compten amb una opció de sorpresa total: dates i destí. En aquest cas, per 100 euros t’assegures un cap de setmana per Europa però no sabràs ni el destí ni les dates fins a una setmana abans de marxar.

El teu viatge sorpresa a un clic
Hi ha més agències que aposten per aquest tipus de viatges, com Mystery Trips, Desafiament Enigmàtic o AmericanExpress. Aquesta nova forma de viatjar té molts avantatges. La primera i més important és alliberar-se del rotllo que suposa organitzar un viatge, ja que cal dedicar-li temps i esforç per preparar la guia, comparar vols, hotels, aconseguir el preu més baix… Amb aquest tipus d’agències online t’estalvies la presa de decisions que en alguna ocasió comporta controvèrsies, ja que no sempre és fàcil posar-se d’acord sobre el destí on es vol viatjar.

Ha nascut una nova forma de viatjar, una nova era dels viatges, on agències especialitzades t’organitzen una escapada sorpresa. Ells converteixen aquest assumpte en un joc molt divertit, ja que poden o no donar-te alguna pista, i quan per fi descobreixes el lloc en el qual passaràs les vacances et donaran una guia amb tots els detalls. Aquesta també és una gran ocasió per fer un regal original a algú especial.

No t’has de preocupar per res, només per ficar de tot una mica a la maleta i somiar despert, imaginant on passaràs les teves properes vacances.

*RAQUEL FONTANET

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s