Tot el que has de saber sobre l’orgasme

sexy-1721446_1920

Tots el busquem, alguns cops amb ànsia. Hi ha qui el troba fàcilment, mentre altres ni tan sols l’han conegut. Parlem de la petite mort, del final feliç… Suposo que haureu endevinat a què ens referim: l’orgasme!

En parlem tant, i en sabem tan poc… M’agradaria explicar-te algunes curiositats. Però com en tot, primer cal deixar els conceptes clars. Comencem per la definició: Què és l’orgasme? Tècnicament és la descàrrega de la tensió sexual acumulada durant la relació. És el moment en què el cos reacciona amb uns contraccions rítmiques, sobretot en la zona genital, que es relacionen amb la sensació de plaer.

Però l’orgasme té una cosa molt curiosa i és la seva càrrega emocional i subjectiva. Si preguntem a un nombre il·limitat de les persones sexualment actives com definiríem l’orgasme les respostes serien tan variades com el número de persones que preguntem. I és que les sensacions, emocions i reaccions que experimentem durant aquests segons que dura, són singulars i particulars de cada moment i de cada persona. No hi ha orgasmes de primera i de segona, n’hi ha els teus, i punt.

L’excitació física és important per arribar al clímax però és el nostre cervell qui decideix si hi ha orgasme o no. Si tens el cap en un altra banda o estàs bloquejat podràs tocar-lo amb la punta dels dits però no podràs abraçar-lo.

Bé, ara anem a desterrar mites falsos sobre l’orgasme.

Clitorial o vaginal?
Tu què ets, clitorial o vaginal? Tots i totes hem escoltat algun cop aquesta maleïda pregunta, com si encara visquéssim al segle XIX. I encara són molts i moltes els que creuen que hi ha una font de plaer inassolible, perquè ells o elles només arriben al clímax d’una determinada manera. Bé doncs, traieu-vos ximpleries del cap. Tots els orgasmes femenins són clitorials. El clítoris no és només el que veiem. Pot mesurar fins a 10 cm, té una estructura interna i quan s’excita entra en erecció. A més és l’únic òrgan humà dissenyat única i exclusivament per donar plaer. El seu petit cap és la punta de l’iceberg. Un iceberg que arriba més enllà dels nostres ulls i s’estén cap a l’interior de la vagina, abraçant la seva entrada, seguint l’os públic. Així que l’orgasme, tant si l’aconseguim estimulant la zona externa, el punt G, o bé durant la penetració, sempre ve del mateix lloc, del clítoris.

Existeix la multiorgàsmia?
La multiorgàsmia sembla un tresor perdut que només algunes dones són capaces de trobar. Aquest és l’error. En realitat no és una exclusiva d’unes quantes dones afortunades, ni tan sols de les dones. Tots i totes naixem amb capacitat de tenir múltiples orgasmes.

En el cas dels homes, sempre associem que l’orgasme i l’ejaculació van agafats de la mà, i la majoria de vegades és així, però no té per què. Després d’ejacular l’home necessita un temps per recuperar-se i poder seguir amb la feina, cosa que anomenem període refractari. Però si aconseguim separar ejaculació i orgasme l’home també pot assolir la multiorgàsmia, podeu tenir diversos orgasmes durant la mateixa relació sexual sense necessitat de fer una aturada per recuperar forces, sentint igualment el plaer i la descàrrega que caracteritza l’orgasme.

Per a les dones és més fàcil experimentar la multiorgàsmia perquè en principi no ejaculen (la veritat és que també ho fan però de forma diferent). D’aquesta manera poden continuar i repetir el plaer dos i més cops durant una mateixa sessió de passió desenfrenada. I no és una qüestió física, és un tema mental, emocional i d’autoconeixement sexual. Hem de conèixer bé el nostre cos i deixar-lo que gaudeixi.

El camí cap a l’orgasme
És veritat que només hi ha una forma correcta d’arribar a l’orgasme? No, és un altre mite. Aquí entren en joc les zones erògenes, les parts del cos més sensibles a un estímul eròtic i sexual. N’hi ha que són més sensibles que d’altres i, en conseqüència, seran més fàcils d’estimular per arribar a l’orgasme. Però no oblidem que tot el cos és en si mateix una zona erògena potencial. Així que experimenta , prova, viatja pel plaer per mitjà de tots els seus camins. I no t’oblidis del cervell! L’excitació física és important per arribar al clímax però és el nostre cervell qui decideix si hi ha orgasme o no. Si tens el cap en un altra banda o estàs bloquejat podràs tocar-lo amb la punta dels dits però no podràs abraçar-lo. Per això és tan important erotitzar la ment, mantenir-la activa i fantasiejar, molt i a totes hores.

I ara la gran pregunta: Com puc gaudir més dels meus orgasmes? Doncs et donaré la clau de l’èxit: No el busquis! L’orgasme mola molt, és veritat, però no ha de ser la nostra fita. L’objectiu en el sexe ha de ser gaudir del moment i assaborir cada sensació de plaer. Si aconseguim centrar-nos en això, us asseguro que l’orgasme arribarà solet, amb més potència i més intensitat.

*MIREIA MANJÓN
Psicòloga, sexòloga i formadora a Sex Academy Barcelona.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s