Comença El Gran Recapte d’Aliments

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, impulsen una nova edició d’El Gran Recapte, una recollida massiva d’aliments bàsics per a les famílies amb dificultats, que se celebrarà els dies 1 i 2 desembre. La recollida es realitzarà, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes, i d’altra banda, mitjançant donacions online. Aquesta campanya té la intenció de “contribuir en la millora de les condicions de vida de les persones en situació de pobresa, en un aspecte de cabdal importància com és l’alimentació”, tal com afirma Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona.

A la passada edició El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya va aconseguir recaptar 4.374 tones d’aliments bàsics a 2.692 punts habilitats de 370 municipis. Això va ser possible gràcies la col·laboració de més de 26 mil voluntaris que van donar suport, coordinant i atenent els punts de recollida. Sense els voluntaris el Gran Recapte no seria factible i és per això que des dels Bancs dels Aliments es torna a fer una crida a la ciutadania per a que col·labori de nou i faci possible aquesta fita. Podeu registra-vos com a voluntaris o coordinadors a la pàgina web www.granrecapte.com

Els coordinadors són els responsables d’organitzar el recapte d’aliments al punt de recollida i de gestionar l’activitat i l’equip de voluntaris. Els voluntaris atenen el punt de recollida, gestionant les donacions dels ciutadans. Recomanen quins són els productes bàsics més necessaris i informen sobre la tasca dels Bancs dels Aliments.

El Banc d’aliments
Els Bancs dels Aliments són quatre a Catalunya, un per demarcació. Són una entitat benèfica sense ànim de lucre, independent de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basada en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades, evitant tot malbaratament o mal ús dels aliments, per lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

En aquests moment, els Bancs atenen 209.441 persones arreu de Catalunya. Tot i la davallada d’usuaris dels dos darrers anys cal no abaixar la guàrdia perquè encara són centenars de milers les persones que poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable. En aquest sentit Fatjó-Vilas afirma que “l’aparent millora de l‘economia no es tradueix en una disminució de la pobresa ni de les situacions de precarietat que pateix una bona part de ciutadans”.

El Gran Recapte representa el 25% dels aliments que els Bancs dels Aliments i les entitats anualment i segueix sent una acció molt necessària, que aquest any requereix de 25.000 voluntaris per cobrir més de 2.500 punts de recollida a tot Catalunya.

Tones de voluntat
La campanya publicitària d’El Gran recapte recolza el lema d’enguany: “Tones de voluntat”, i apel·la a la voluntat de la ciutadania a partir de prescriptors que defineixen què és allò que els empeny dia a dia i motiva les seves accions més solidàries i generoses. Hi ha participat persones reconegudes del món de l’esport, del cinema, empresaris o artistes com la waterpolista Anni Espar, el pilot Àlex Márquez, la coreògrafa Coco Comin, el cap de castellers David Miret, l’oncòleg Manel Esteller o la il·lustradora Paula Bonet; i cares encara més conegudes com les de Santi Millán, Rosa Maria Sardà, Tortell Poltrona o Gemma Nierga.

Però també apareixen personatges anònims, com un sabater que ha de treballar cada dia per obrir la seva sabateria, una nena que vol un vestit nou o una poetessa, que abans de poetessa és mare. I és que tots tenim voluntat, la nostra voluntat, la que ens mou per dins i ens fa superar-nos a nosaltres mateixos. Hi ha tantes voluntats com persones, i totes elles són igual d’importants per fer Gran aquest Recapte.

La campanya, consta d’espots de televisió, gràfiques de premsa i falques de ràdio, i està distribuïda en 2 fases: la crida de voluntaris i la crida a les donacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s